ung morfar

Om att bli morfar, livet på Phuket och allt däremellan.

Slut På Kärleken

Tid: 14:00
Temp: Ha, ha
Väder: Ganska bra

God morgon,

Dags för ett In På Djupet inlägg av Dr Phil.

Jag har ofta skrivit om hur man kan behålla sin kärlek för sin partner. Eller, vad som kan orsaka att man separerar.
Idag tänkte jag faktiskt dra upp dom tre största anledningarna till att man slutar älska sin partner.

Alla vet väl vem Dean Martin var?
Ni vet, han som sjöng:

When the moon hits your eye like a big pizza pie, that’s amore!

Vi alla känner till den smak kärleken kan lämna. Samtidigt så kan denna känsla lämna oss förvirrade och enormt deprimerade när den ”tar slut”.
Låt oss säga att du växt upp med ”sagor” om hur kärlek ska vara, att det är ”tills döden skiljer oss åt” (nja, inte i dagens samhällen). Tyvärr så är det en sällsynt sak. Även om du är med någon under större delen av ditt liv så innebär det inte att kärleken förblir.
Men!!! Varför slutar man älska någon? Finns det något vi kan göra för att få denna känsla att stanna? Eller, ger vi bara upp för lätt?
För att förstå detta så har jag googelerat (googlat, alltså ) efter lite insikt i det hela.
Nedan följer de tre största anledningarna jag kunde hitta.

1. Rädsla för att blotta oss själva.
När vi väl träffar ”den rätta” personen så kan några av oss känna en rädsla. En rädsla att släppa en annan person in på livet, vår själ – den plats där vi håller våra innersta känslor och tankar. Och dom får panik.
Om det skulle vara så att du funderar på att göra slut med en fantastisk människa, så kanske du bör se över dig själv först. Du kanske bara agerar av rädsla.
Äkta kärlek är en stor sak. Det innebär ett du måste blotta dina innersta tankar och känslor. Är det egentligen så farligt?

2. Ovilja att kommunicera.
Låt oss säga att du tagit steget och är i en långsiktig och engagerande relation. Jättebra!!!
Det du nu inte får glömma är att kommunicera med din partner. Detta är inte någon större nyhet för er som läst min blogg!!!
Klaga på rätt sätt för att få det resultat som du vill ha, jobba på att förbättra din relation och din självkänsla. Oftast så slutar man älska någon för att kommunikationen inte finns där.
Det finns undersökningar som visar att par som framför ”klagomål” på ett bra sätt och diskuterar dom på ett produktivt sätt har ett extremt mycket bättre förhållande. Om du är ny i förhållandet så ge allt för att hålla kärleken vid liv så länge som möjligt.
Man kan säga att det är mycket lättare att hantera svåra frågor tidigt i ett förhållande än senare, precis som det är svårare att forma cement än när det torkat och härdat.

3. Man förändras eller blir uttråkad med varandra.
Alla ändrar sin personlighet vart sjunde år. Detta är tydligen vetenskapligen bevisat. Man kan helt plötsligt vilja byta yrke till något helt annat, flytta till ett annat land eller något annat för att förverkliga sina drömmar. Med detta så kanske man glömmer det som var viktigt innan. Tyvärr så är det så att människor utvecklas, omständigheter förändras – och ibland kan relationer inte upprätthållas som följd.
Kan det vara så, att den typ av förändring som leder till att kärleken tar slut, ofta handlar om en önskan om att vara någon annan, egentligen?
För att undvika detta så är det viktigt, tror jag, att verkligen känna sin partner. Med andra ord ska man inte försumma sin partner. Självklart kan så kan man inte lära känna sin partner på ett par månader – det är snarare en livslång resa.
Det finns en hel värld inom den person du börjat älska. Om du inte ”synkroniserar” med din partner regelbundet så är chansen ganska stor att du en dag vaknar upp och får höra:
”jag är olycklig. Jag vill separera och börja om på ny kula. Du är inte inbjuden”.
Låter det trevligt? Nej, trodde inte det!!!

Troligtvis, enligt mig, så kommer många partners till en punkt i sitt liv där de tänker: ”det jag jag behöver mest från hen, är just det som hen inte kan/vill ge”.
Det är också vid den tidpunkten som många känner att relationen gjort sitt, och tar steget att lämna det.
Samtidigt så kan detta vara fasen till en helt annan nivå. Om!!! Om man beslutar sig för att lära sig, att växa tillsammans och försöka ge sin partner det hen behöver mest.

Nu har Dr. Phil talat, eller snarare skrivit 

På återläsande.

//david

Jag vill kommentera